5 savjeta za uspješan i zanimljiv Instagram story

by stu 13, 2020Social Media

 

Instagram story (priče) trenutno su najpopularniji alat za neobaveznu komunikaciju s pratiocima. Korisnici ga obožavaju jer na opušten način prikazuje aktivnosti njihovih prijatelja, slavnih osoba te kompanija. Također, odličan je izvor inspiracije za ukusne recepte, odjeću, uređenje doma – gotovo sve. Upravo je zato odličan i za oglašivače. Jer, eto, tu je publika.

 

U nastavku vam donosimo naše savjete za uspješan i zanimljiv Instagram story:

 

Budite aktivni svaki dan

 

Vrlo važna stavka Instagram priča je da objavljujete sadržaj svaki dan – nekoliko puta! Kreiranjem priča svaki dan povećavate broj pregleda i reach. Poželjno bi bilo da objavite barem 3 priče u različito doba dana, što više to bolje! Naravno, ne moramo ni spominjati koliko je bitan sadržaj i kvaliteta samih priča, kako ne bi postali dosadni pratiocima.

 

Budite opušteni

 

Vašim pratiocima je zabavno vidjeti vaš proizvod/uslugu/rad u opuštenoj i spontanoj atmosferi. Ne treba sve biti savršeno uređeno kao objava koja ostaje na feed-u. Opustite se, pokažite im kako izgleda atmosfera u vašem uredu/proizvodnji, snimite opušten video i pozitivne reakcije neće izostati.

 

Snimite video

 

Dokazano je kako video sadržaj povećava reach i broj pregleda Instagram priča. Pitate se zašto? Jer Instagram voli video zapise i prikazivat će vaš sadržaj većem broju pratitelja. Potrudite se da video bude dobre kvalitete i zanimljiv.

 

Podijelite UGC (user generated content)

 

UGC predstavlja sadržaj koji kreiraju vaši pratitelji, a povezan je s vašim brendom. Ako tagiraju vaš profil na story-u, objave recenziju vašeg proizvoda/usluge ili se slikaju s vašim proizvodom – obavezno taj sadržaj podijelite na svoj story. Jako je dobra preporuka kada je netko zadovoljan s vašim proizvodom, pa zašto ne podijeliti to sa svima?

 

Koristite stickere za bolji angažman

 

Matematika je vrlo jednostavna – ako su vaši pratitelji više angažirani s vašim pričama, one će se prikazivati na samom početku njihove liste. Također, veći angažman u pričama postavlja vaše objave na sam vrh njihovog feed-a. Kreirajte zabavne kvizove, ankete, postavljajte zanimljiva pitanja, neka pratioci sudjeluju u komunikaciji s vama i shvate da iza profila stoje stvarne i zabavne osobe!

 

 

Pomoću ovih Instagram taktika moći ćete organski istaknuti svoje Instagram priče u usporedbi s drugima. Prije svega, budite kreativni i opušteni!

 

Ako vam se sve ovo čini prekomplicirano, slobodno nam se javite!