5 razloga zašto je pametno koristiti Facebook video oglase

by ožu 21, 2019Social Media

Želite li privuči više klijenata, ali niste sigurni koji je najbolji način oglašavanja koji možete odabrati na Facebooku? Pitate se je li pametno kreirati Facebook video oglase i donosi li takva vrsta oglasa bolje rezultate od ostalih načina oglašavanja? Zanima vas zašto su Facebook video oglasi popularni i zašto donose super rezultate, odnosno nove klijente tvrtkama diljem svijeta?

Već godinama nagoviještamo kako su video oglasi budućnost oglašavanja, no još uvijek relativno mali broj biznisa koristi mogućnost video oglašavanja na digitalnim platformama. Ako ste i vi među njima i još niste pristupili oglašavanju putem video oglasa – vrijeme je da se pokrenete i pronađete nove klijente.

Srećom, podatak da još uvijek malen broj biznisa koristi video oglašavanje ide u vašu korist. Naime, to znači da nema puno konkurencije na tom području i da ćete lakše privući potencijalne klijente. Ulaganja u video ne moraju biti velika, a ono što je ekstremno važno jest da pokažete visoku razinu kreativnosti. U nastavku teksta saznajte kojih je to 5 razloga zbog kojih se isplati koristiti Facebook video oglase:

 

#1 Više pažnje korisnika i bolji odaziv

Video kao medij krajnjim je korisnicima uglavnom atraktivan, što znači da puno lakše privuče pažnju korisnika (u odnosu na tekst ili fotografije). Video unosi tu jednu dozu nestrpljivosti i iščekivanja jer korisnik nije siguran što će se sljedeće u videu dogoditi. Kod video materijala vrijedi pravilo 5 sekundi.  Važno je da unutar prvih 5 sekundi privučete pažnju korisnika – u suprotnom će korisnik preskočiti pregledavanje vašeg video uratka. Ako je video kvalitetan i zanimljiv, on će imati iznimno velik utjecaj na korisnika. Povećat će reakcije korisnika i tako stvoriti pozitivno okruženje za privlačenje novih potencijalnih klijenata.

 

#2 Fantastičan za prodaju (gotovo) svega

U slučaju da prodajete neki proizvod ili uslugu koja nije atraktivna, teško ćete doprijeti do potencijalnih klijenata i zainteresirati ih za kupnju. To pravilo vrijedi prije svega za tekstualne i foto oglase, no s videom je situacija nešto drugačija. Naime, putem videa kao medija možete neatraktivan proizvod predstaviti na tisuće zanimljivih kreativnih načina. Kao što smo već prethodno napomenuli, bitna je kreativnost i maštovitost – takav video svaki proizvod može napraviti atraktivnim. Video kao medij može korisnicima prodati gotovo sve i to u skoro svim prilikama. Nije bitno radi li se o novom klijentu ili postojećem, onom koji je zainteresiran za vaše usluge ili onom koji nije. Video može prilično efikasno ‘natjerati’ osobu da nešto kupi od vas.

 

#3 Prednost nad konkurentima

U uvodnom dijelu spomenuli smo kako ogroman broj brendova još uvijek ne koristi mogućnost promocije putem video sadržaja – što je zapravo sjajna prilika za vas da zasjednete ispred konkurencije. Iako je video oglašavanje nešto skuplje u odnosu na klasične tekstualne i slikovne oglase (zbog troškova izrade video materijala), činjenica je da se kasnije sve to vraća boljim angažmanom korisnika. Ulaganjem u video stvorit ćete prednost pred konkurencijom jupravo zato jer broj konkurenta koristi video kao način promocije svojih usluga. Time ćete lakše i brže dolaziti do novih klijenata te ćete podići svoje poslovanje na jednu višu razinu.

 

#4 Brže stjecanje povjerenja u brend

Svaki je korisnik svjestan činjenice da izrada video materijala nije jeftin, ali ni jednostavan posao. Dakle, da bi brend imao kvalitetan video oglas, trena uložiti ili novac ili vrijeme  da bi stvorio to što korisnik promatra. Ta činjenica sjajan je mamac za potencijalne klijente jer korisnicima ulijeva dodatno povjerenje u vaš brend. To konkretno znači da je proces od upoznavanja vašeg brenda do stjecanja povjerenja u brend – kod krajnjeg korisnika puno kraći. U konačnici to bi trebalo rezultirati bržim i aktivnijim privlačenjem novih klijenata, što će vam donijeti bolje poslovne rezultate u kratkom roku.

 

#5 Aktivno pozivanje korisnika na akciju

Tekstualni oglas općenito je loš u postizanju zainteresiranosti korisnika. Slikovni oglas na Facebooku ima određena ograničenja, jer nije moguće postaviti proizvoljnu količinu teksta kao poziv na akciju na fotografiju. S druge strane nalazi se video oglas putem kojeg je moguće korisnika nekoliko puta pozvati na akciju. Primjerice, možete korisniku na početku i kraju videa reći kako može kupiti nešto od vas i to bi trebalo povećati angažman. Isto tako, u Facebook video oglase moguće je dodati call-to-action gumb. Na taj način korisnik stiže na mjesto gdje može nešto kupiti ili saznati više informacija o proizvodu/uslugi. Možemo zaključiti kako video oglasi imaju nekoliko različitih načina kako korisnika pozvati na akciju što može značiti višestruko bolje rezultate u privlačenju novih klijenata.

 

Zaključak

Ako razmišljate o izradi video oglasa za svoje digitalne kanale, možemo vam reći kako razmišljate u pravom smjeru. Naime, video mnogim su segmentima daleko bolje rješenje od tekstualnih i foto oglasa. Također, većina vaših konkurenata još uvijek nije započela s Facebook video oglašavanjem pa ćete vrlo brzo steći prednost na tržištu.

Ako niste sigurni kako osmisliti i kreirati kvalitetne Facebook video oglase, imamo rješenje za vas. Naš kreativan tim iza sebe ima mnoge uspješne Facebook kampanje i vrlo dobro znamo prepoznati želje i potrebe vaših potencijalnih kupaca. Ako želite pokrenuti Facebook video oglase i doći do novih klijenata, sve što trebate je popuniti polja ispod ovog članka. Naš tim raduje se suradnji i vašim novim poslovnim uspjesima.

 

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.